CSOKIPUDING MÁSKÉNT
hv.:
1 szép érett avokádó
1 szép érett banán
1 ek kakaópor
ízlés szerint méz / nyírfacukor
1 csipet fahéj
elk.:
A hozzávalókat hámozva turmixgépbe tesszük, és homogén masszává turmixoljuk. Tetejét díszíthetjük kókuszreszelékkel vagy banánkarikákkal.
BANÁNOS FORRÓ CSOKI
hv.:
1 szép érett banán
1,5 dl kókusztej
1 ek kakaópor
vanília kivonat ízlés szerint
xilit ízlés szerint
elk.:
A kókusztejet felforraljuk. Eközben a banánt meghámozzuk, és a többi hozzávalóval együtt összeturmixoljuk. Ezután ráöntjük a kókusztejet is, és simára turmixoljuk.
MÁKOS-KÓKUSZOS SZELET (LISZT NÉLKÜL)
hv.:
200 g darált mák
100 g kókuszreszelék
4 tojás
3 ek kókuszolaj
2 dl kókusztej
5 dkg mazsola vagy aszalt szilva
méz ízlés szerint
1 csepp citrom
elk.:
A száraz hozzávalókat összekeverjük (beleértve a mazsolát is). A tojások sárgáját felverjük a mézzel, és a száraz hozzávalókhoz keverjük. Ezután a kókusztejet és a kókuszolajat is belekeverjük. A tojások fehérjét egy csepp citrommal felverjük, és óvatosan a masszához keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsiben kb 200 fokon (légkeverésen) 25 percig sütjük.
GLUTÉNMENTES BROWNIE
hv.:
10 dkg mandulaliszt
20 dkg étcsokoládé vagy 2 ek kakaópor
10 dkg xilit
4 tojás
10 dkg kókuszzsír
elk.:
A kókuszzsírt és a darabokra tört étcsokoládét folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk. A tojásokat összekeverjük a xilittel, majd a mandulaliszttel. Ha felolvadt a zsír és a csoki, a masszához öntjük, és elkeverjük. 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) kb 25 percig sütjük. Darált dióval megszórhatjuk a tetejét.